26 Ocak 2009 Pazartesi

Uludağ Pastası!

Yemek tarifi demişken, bir tarif vermek istiyorum, böyle pasta börek yapmayı sevenler varsa hoşuna gidebilir :) Birincisi uludağ pastası, yapımı çok basit ve hayatınızda yiyebileceğiniz en lezzetli şeylerden bir tanesi bence!

Malzemeleri şöyle:

2 paket kremşanti,
2 paket petit beurre bisküvi,
3 yemek kaşığı toz şeker,
3.5 su bardağı süt,
1 tatlı kaşığı nescafe,
hazır çikolata sosu.

Yapılışı da çok kolay. Bisküviler hariç tüm malzemeyi karıştırıyorsunuz. İyice karıştıktan sonra iki paket bisküviyi ufalayıp karışımın içine atıyorsunuz. İyice bi daha karıştırıyorsunuz. Sonra bir borcama (tercihen yuvarlak ve derin ama başka şekil de olur tabi) streç film yayıyorsunuz malzeme yapışmasın diye. Karışımı içine döküp buzluğa koyuyorsunuz. 6 saat kadar beklemeli buzlukta. Sonra da çikolata sosunu yapıp buzdolabına koyuyorsunuz. Pastayı buzluktan çıkarınca bir tabağa ya da tepsiye ters çevirip çıkarıyor, üstüne de çikolata sosunu döküyorsunuz!
Afiyetle yiyin bakalım!
Bana teşekkür edeceksiniz garanti vermekteyim! ;)

Hiç yorum yok: